ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezince ilimizde yürütülen "Şehirler ve kültürler" projesi kapsamında projeye başvurular başlamıştır.

Çorumlu gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında farklı şehirleri gezme imkanı bulacak.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezinden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin ülkenin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerleri öğrenmeleri, medeniyeti, şehirleri ve kültürleri tanımaları için başlatılan eğitim amaçlı bir proje olduğu belirtildi. Açıklamada, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımak için başlatılan hareketlilik projesinden 14-29 yaş arasındaki gençlerin yararlanabileceği ifade edildi.

Proje kapsamında Çorum'da 14-29 yaş aralığında bulunan 240 genç Adıyaman, Bursa, Çanakkale'yi gezme imkanı bulacak. Geziler 22 Temmuz 2015 tarihinde başlayıp, 31 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek. Başvurular 7 Temmuz itibariyle başlamış olup http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden kayıtlar alınmaya devam etmektedir. 

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Telefon: 0364 223 13 20