Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında, Çorum’un Uğurludağ, Bayat, Laçin, Osmancık, İskilip, Mecitözü, Kargı, Alaca, Dodurga, Oğuzlar, Ortaköy, Boğazkale ilçelerinden ve Çorum Merkezden toplam 800 genç katılım sağlamıştır. İlçelerimizden gelen gençlere Çorum Merkez’de bulunan çeşitli doğal, tarihi, kültürel mekanları yerinde görme fırsatı verildi. Proje kapsamında Çorum'dan katılım sağlayan gençlerimizi; Çorum Merkez, Alacahöyük-Boğazkale, Sinop, Samsun, Amasya ve Kastamonu gezilerine katıldı. 

Projeler hakkında bilgi veren Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI: "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi ile gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanmıştır. Gençler arasında diyaloğun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi öncülüğünde gerçekleşen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi 1 Haziran 2015 tarihinde başlayıp 11 Haziran 2015 tarihinde yoğun bir katılım ile sona ermiştir. Amacımız gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan bütün projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da bulmaktadırlar. Yaptığı projelerle gençlere ne kadar değer verdiğini gösteren, bize verdiği imkânlarla gençliği daha da ileri taşımamızı sağlayan Gençlik ve Spor ekibine tüm gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Şehirler Kültürler Yörelerimiz Projesi sona ererken Gençlik Kampları; 15 Haziran akşamı Mersin 23 Nisan kampımızda yapılan büyük açılış töreni ile resmen başladı. Gençlik Kamplarına ilimiz gençlerinden gelen yoğun talep üzerine, Gençlik Spor Bakanlığınca ilimize 456 kişilik kontenjan verilmiştir.

Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezince koordinasyonu sağlanan Gençlik Kamplarında Mersin, Hatay, Antalya, Bolu, Van ve Osmaniye Doğa ve Deniz Kampları verilirken, İlk defa bu yıl düzenlenen Kastamonu Yolkonak Ramazan kampına da yer verilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa düzenlenen Ramazan Kampına da Gençlerden yoğun ilgi gösterildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI, “Gençlik Kamplarının her döneminde gençlerimiz, hayal ettiklerinden çok daha güzel bir hafta geçirecekler. Çünkü kamplarımızda birbirinden eğlenceli sportif faaliyetlerden eğitici yönü daima ön planda tutulan kişisel gelişim seminerlerine ve sosyal-kültürel gezilere kadar aradıkları, ihtiyaç duydukları, görmek istedikleri her şey var. Şimdi sıra gençlerde; çünkü şimdi kamp vakti… Şimdi kamplarda bir olma, kardeş olma vakti. Gençlik kamplarının gençlerimizin hayatında silinemeyecek izler bıraktığını görmek,  Gençlik Merkezimiz ve Bakanlığımız adına büyük bir heyecan ve gurur vesilesi. Bu heyecana ortak olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. ” diyerek Gençlik Kamplarının öneminden bahsetti.