Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi anmak için her yıl olduğu gibi, bu yılda 25 Nisan'da "57. Alay Şehitlerini Anma Programı" 81 ilimizde eş zamanlı olarak çeşitli etkinliklerle anılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Çanakkale Kara Savaşları'nın anma törenleri kapsamında düzenlenen 57'nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Çorum’da gerçekleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Bir Ölüp Bin Diriliriz” sloganıyla 81 ilde 25 Nisan 2016 tarihinde Çanakkale şehitlerine 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü düzenlenecek. Çorum Ulu Camii’nde kılınacak sabah namazı ile başlayacak program, Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikramı ardından, saat 08:00’de PTT önünde toplanılarak Çorum Şehitliği’ne anma yürüyüşü ile devam edecektir. 57'nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşünün ardından şehitlere okunacak Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle program sona erecektir.

Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele, sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, savaş sahasında tezahürü bakımlarından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olay olduğunu belirten Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI, “Yüz binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Çanakkale bu vatan uğruna canlarını hiçe sayarak savunmuş olan kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır. 81 ilde 25 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek olan 57'nci Alay Vefa Yürüyüşünde şehitlerimizi anmak için herkes davetlidir.” dedi.

Ayrıca Tığlı, “Mahmut Atalay Gençlik Merkezimizin organize etmiş olduğu, 25 Nisan 2016 tarihinde saat: 13:00’de Buhara Kültür Merkezinde  Prof. Dr. Ebubekir SOFUOĞLU hocamızın gerçekleştireceği, SON YARIM ASRIN HİKAYESİ “60’lı Yıllardan Günümüze, Türkiye’nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslar Arası Gelişmeler Işığında Analizi” konulu Konferansa tüm halkımız davetlidir.” dedi.