GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI ÇALIŞAN ve GAZİ-ŞEHİT YAKINI GENÇLERİ UNUTMADI

Gençlik Kamplarına katılan gençlik grupları arasındaki çeşitlenme her geçen gün artıyor. Şimdi de ülkemizin dört bir tarafında yıl boyunca çeşitli meslek dallarında çalışan gençler, Gençlik Kamplarındaki yerlerini aldılar. Kamplara, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi aracılığıyla Mersin Silifke İçişleri Kampına 16-24 yaş arası 44 gencimiz katılırken, ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde şehit ve gazi yakını gençlerimizin moral ve motivasyonunu artırabilmek adına Samsun 19 Mayıs kampına da şehit ve gazi yakını 14-17 yaş arası 44 gencin katılımı sağlandı.

İş hayatının yoğunluğundan uzaklaşarak Gençlik Kamplarındaki kendilerine özel düzenlenen kampa katılan gençlerimiz yorgunluklarını kamp aktiviteleriyle attılar. Aralarında ilk defa iş temposundan fırsat bulup denize giremeyen gençler vardı. Diğer kamp etkinlikleri de her zaman olduğu gibi kamp programında yer aldı. Ayrıca kamplarda yeni bir dost, yeni bir kardeş edinmiş olmanın bir ömür sürecek daha büyük bir mutluluk olduğunu; kamp dönemi boyunca her gün yeniden yaşıyorlar ve yaşayacaklar.

Kendi imkanlarıyla yapmakta zorlanabilecekleri adeta bir tatil niteliğindeki kamp fırsatını sunduğu için başta Gençlik ve Spor Bakanlığına yerelde ise Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür eden gençlerimiz, gerçekten çalışma hayatlarına keyifli bir mola verdiler.

Gençlerimiz ilk günden grup tanışmalarıyla farklı yörelerden gelen şehit ve gazi yakını kardeşleri ile kaynaştılar ve liderlerinin hazırlamış olduğu gece etkinliklerini izlediler. Daha sonrasında kampta yeralan çeşitli aktivitelere (el sanatları, tiyatro, okçuluk, bisiklet, duvar-ip parkuru, oryantiring, paintpall vb.) katılıp keyif dolu zamanlar geçirdiler. Sıra kendilerine geldiğinde yeteneklerini sergiledikleri gece etkinlikleri düzenleyen gençlerimiz, arkadaşlarından büyük alkış aldı. Daha sonraki günlerde gençlerimiz program dahilinde yeni yerler keşfettiler, deniz etkinliğinin tadını çıkardılar ve raftingle birlikte yeni heyecanlar yaşadılar.

Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI, “Bazen küçücük bir tebessümün değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Kampa katılan bu gençlerimizin yüzlerindeki tebessüme bir nebze katkıda bulunmuş olmak veya onları içinde bulundukları durumdan biraz olsun uzaklaştırarak güzel bir gün, güzel bir hafta geçirmelerini sağlamak, Gençlik Kampları ve Gençlik Merkezimiz ailesi adına tarif edilemez anlamlar taşıyor. El ele veren, kardeşçe birbirine sarılan gençlerimiz sayesinde Gençlik Kampları, güzel anıların tam ortasında bulunuyor ve bu yönüyle gençlerin yüzündeki o mutlu ifade, asıl amaca ulaşıldığını gösterip onların yanında olabilmenin gururunu yaşatıyor bizlere.” diyerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Gençlik Kampları, Şehirler ve Kültürler, Gençlik Merkezinde yer alan, sportif faaliyetler, çeşitli kurslar ve etkinliklerde yer almak isteyen 7-29 yaş arası tüm gençlerimizi Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezine beklediğini sözlerine ekledi.

İrtibat Telefonu: 0364 223 1320