Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, yerelde Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin gençler için organize ettiği Doğa ve Deniz Kampları başlıyor.
 Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeleri kapsamında Çorum'da 12-22 Yaş aralığındaki gençlerin milli ve manevi değerler konusunda farkındalığının arttırılması hususunda, Doğa ve Deniz Kampı imkanı sunulduğunu söyledi. Tığlı, Doğa ve Deniz kamplarımız gençler için Ramazan ayında da devam ettiğini sözlerine ekleyerek, 24 Mayıs 2015 tarihinde başvuruların sona ereceğini bir kez daha hatırlattı. 
  Ramazan Temalı Kamp, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa ve Ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleştirilecektir.
Kampta, Kur'an-ı Kerim öğretimi ve siyer seminerleri verilecektir.
Yemekler sahur ve iftar vakitlerine uygun verilecek olup
Kamp aktiviteleri ağırlıkla iftar ve sahur arasında yapılacaktır

Kampa katılmaya hak kazanan gençlerin kamp hakkında bilgilendirilmesi, Gençlik Merkezi çalışanlarınca gerçekleştirilecektir. 

Gençlik Kampları tanıtım çalışmalarını Milli Eğitime bağlı okullarda, Gençlik Liderleri tarafından yapıldığını ve yapılan çalışmalar sonucunda yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen TIĞLI, kamplara başvurmak isteyen gençlerin genclikkamplari.gsb.gov.tr veya kampbasvuru.gsb.gov.tr adresinden online olarak şahsen gerçekleştirebileceklerini, internet imkanı olmayan gençleri ise Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ne beklediğini dile getirdi.